Уебинар „Пазарът на вино в Китай – как да изнасяме успешно“

Търговско-промишлена камара – Пловдив, част от мрежата Enterprise Europe Network, съвместно с EU SME Centre и EUROCHAMBRES, организират уебинар на тема: „ Пазарът на вино вКитай” – как да изнасяме успешно“ на 22 април 2021 г., от 10:00 ч.

В рамките на два часа ще бъдат представени правните аспекти при осъществяване на износ на вино и особеностите на китайския пазар, където търсенето отбелязва бърз растеж в резултат на нарастващата консумация на вино в страната.

Вносът на вино в Китай възлиза на около 40%, привличайки износители от цял свят и най-вече от Европейския съюз.

Участието е безплатно, но се изисква регистрация.

Двигател за атрактивността на китайския пазар е увеличаващото се търсене на вина с по-висока стойност от Франция, Австралия и Чили. Всичко това е резултат от сериозна и добре планирана стратегия. Френските браншови организации и големите винени играчи от години работят много активно в Китай, а правителствата на Австралия и Чили имат специални условия за внос на вино.

Запитани за очаквания за нови пазари с най-голям потенциал до края на 2021 година, анкетираните винени износители нареждат Сингапур на първо място, следван от Чехословакия и Тайван. Причините, определящи очакванията като потенциални, са добре управляваните и лесни за надграждане, сравнително добре развити винени пазари в тези държави. В дъното на класацията са пазарите на Индонезия, Филипините и Малайзия.

Таня Атанасова

Прочетена 925 пъти Последно променена в Вторник, 06 Април 2021 10:48
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта