Млади разградски фермери получиха подкрепа от еврофондовете за стартиране на проектите си

Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция изплати близо 600 хил. лева авансови плащания на още 25 млади земеделски производители от област Разград, които подписаха договори по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от Програмата за развитие на селските райони. Това съобщават от Областния информационен център.
Те са подали инвестиционните си предложения по време на втория прием по подмярката, осъществен чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България. Общата стойност на проектите, които се изпълняват на територията на Разградска област по този прием надхвърля 1 200 000 лева.
Младите земеделски производители ще оборудват своите стопанства с машини, съоръжения и специализирани транспортни средства, ще построят и модернизират сгради за селскостопански дейности, ще закупят животни и пчелни семейства, ще създадат масиви от трайни насаждения. В една част от одобрените бизнеспланове към проектите се предвиждат дейности за преход към биологично производство, уточняват от Областния информационен център.
В рамките на първия прием на проектни предложения по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани", състоял се през 2015 година, в Разградска област са одобрени 30 проекта с обща стойност на субсидията около 1 500 000 лева, допълват от Центъра.

Прочетена 5509 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта