Регулярни срокове за земеделците Избрана

Първоначална регистрация – тя може да се извършва през цялата стопанска година – от 1 октомври на текущата до 30 септември на следващата година. Попълва се анкетен формуляр, който се заверява в общинската земеделска служба и анкетна карта, която се заверява в областната земеделска служба.

Когато се отглеждат животни – предоставя се опис от номерата на ушните марки или електронните идентификатори, заверен от официалния ветеринарен лекар.

Ако се стопанисва само земя – опис на земеделските площи и документи, които доказват правното основание за тяхното ползване.

При участие със споразумения или заповеди за разпределение – предоставя се опис на площите, обект на сключеното споразумение или заповед.

Актуална информация за стопанството – от 1 октомври до 28 февруари. Регистрационната карта на фермерите се заверява след попълване на анкетна карта и съответните формуляри.

Регистриране на правните основания за стопанисване и ползване на земеделските в общинските земеделски служби – до 31 юли.

Ако купувате земеделска техника – в 30 дневен срок тя трябва да бъде регистрирана - в Областна дирекция „Земеделие“, в Контролно-техническата инспекция /КТИ/, по адресна регистрация

При застъпвания на земеделски площи, ДФЗ изпраща уведомителни писма. До 20 работни дни, но не по-късно от 1 декември в годината на кандидатстване, казусът следва да бъде изяснен. Ако кандидат не се яви след отправена покана, от ДФЗ са в правото да наложат санкции.

До 31 декември земеделците избират как да бъдат данъчно облагани като физически лица - подават декларация по чл. 29а, ал. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица. В същия период се заявява и желанието за преминаване към данъчно облагане по друг ред.

Всички документи могат да бъдат подадени по електронен път, а съответните формуляри са достъпни в интернет.

Прочетена 10199 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта