А беше ли земеделието виновник за климатичните промени? Избрана

Един неочакван въпрос възникна с идването на вируса COVID-19. А той е - неоходими ли са зелените мерки всъщност или земеделците просто бяха подложени на пореден експеримент? 
Най-голямата полза, която вирусът донесе, е безспорно за природата. Със сигурност, ако можеше да говори, би му благодарила, че постави под карантина най-големия замърсител на околната среда, за да може да си отдъхне и възстанови.

От Европейската космическа агенция разпространиха изображения, на които се вижда намаляване в емисиите на азотен диоксид във въздуха над Италия след въвеждането на мерките там. Най-добри резултати се виждат в Северна Италия, където е и най-засегнатият регион на страната.

Мерките помогнаха и за друго - водата в канала на Венеция днес е толкова чиста, колкото не е била от години. А това върна в нея лебеди, делфини и различни видове риби, които заместиха липсващите гондоли с влюбени.

Феноменът "по-чист въздух" се наблюдаваше в началото на месеца и в Китай.

Замърсяването от промишлеността в страната рязко е намаляло след въвеждането на мерките срещу коронавируса, според спътникови снимки на НАСА. Те показват рязкото намаляване на азотен диоксид във въздуха в периода 1-20 януари и 1-20 февруари тази година, в сравнение със същия през миналата.

Някой спомена ли, че земеделието, кравите, пестицидите и тракторите не са се променили?
Прочетена 2755 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта