ПАКЕТ ИНТЕЙЛ ПЛЮС – Новото предложение на ФМС Агро България Избрана

Хербицидната комбинация на компанията осигурява пълен контрол на житни и широколистни плевели при царевица

През 2021 година ФМС Агро България предлага на земеделските производители Пакет ИНТЕЙЛ ПЛЮС за отличен контрол на важните житни и широколистни плевели при царевица.
Пакет ИНТЕЙЛ ПЛЮС съдържа БОРДЪР™ 480 СК (мезотрион) и ИНТЕЙЛ™ 240 СК (никосулфурон) + безплатен прилепител Тренд® 90.
Пакет ИНТЕЙЛ ПЛЮС е комбинация от активни вещества от различни химични групи за по-добър контрол и борба с резистентността. Пакетът:
• дава възможност за разделно третиране съобразно с индивидуалната ситуация на полето;
• има почвено действие за по-дълготраен контрол;
• включва прилепител, благодарение на който работният разтвор се задържа по-добре върху листната повърхност и се абсорбира по-бързо и изцяло;
• двата продукта са с допълващо се действие и спомагат за подобряване на хербицидния ефект върху широк спектър важни при царевицата плевели.
БОРДЪР 480 СК е системен хербицид, който бързо се приема чрез листата, стъблата и корените и се разпределя в ксилема и флоема на плевелите. БОРДЪР 480 СК има листно действие, както и допълнително действие чрез приемане през корените. В контраст с типично листните хербициди, той може да контролира плевели, поникващи през дълъг период от време.
БОРДЪР™ 480 СК осигурява надежден контрол на широк спектър от най-често срещаните широколистни плевели при царевица, както и частичен контрол на някои важни житни плевели. В комбинация с противожитното действие на ИНТЕЙЛ™ 240 СК, при правилно приложение, пакетът осигурява пълен контрол на икономически важните плевели в царевицата.
БОРДЪР™ 480 СК може да прилага от 2-ри до 6-и лист на царевицата, като хербицидът е високоселективен за царевичните култури.
Вторият продукт в пакета е Интейл™ 24 СК. Интейл™ 24 СК е вегетационен, системен, високоселективен хербицид, който съдържа 240 г/л никосулфурон. Използва се при царевица, за контрол на балур от коренища и семе, едногодишни житни и някои широколистни плевели. Интейл™ 24 СК се прилага в доза 21 мл/дка след поникването на плевелите във фаза 2-ри – 8-и лист на царевицата. Максимален ефект се получава, когато възможно най-голям брой житни плевели са поникнали и са в стадий от 2-ри лист до началото на братене, балурът от коренища или семе е висок 15 – 20 см, а широколистните плевели са във фаза 2-ри – 4-ти лист. Необходим е достатъчен обем от вегетативна маса, която да поеме работния разтвор на хербицида. При прераснали плевели или при поява на резистентност дозата може да бъде завишена на 25 мл/дка.
Използвайки Интейл™ 24 СК земеделските производители получават:
• отличен контрол на икономически важни плевели при царевица, при използване на ниска доза на декар;
• хербицид, подходящ за коригиращо третиране по време на вегетацията при недостатъчен ефект от използваните почвени хербициди поради засушаване, лоша обработка на почвата, или на места с висока плътност на балур от коренища;
• висока концентрация на активно вещество, която гарантира увеличаване бързината на действие и ефективността на хербицида;
• предпазване на културата от вторично заплевеляване;
• широк спектър на действие и гъвкавост при приложението на продукта;
• бърз прием от плевелите и незабавно стопиране на растежа им;
• хербицид, който е лесно смесим с разрешени противошироколистни вегетационни хербициди за разширяване на спектъра на действие.
За подобряване на хербицидния ефект в пакета е включен безплатно и прилепител Тренд® 90.
Едни от най-важните стъпки за получаване на богата реколта от царевица са избор на хибрид според микроклиматичните особености на региона, сеитба в оптимално време, борба с плевелите и неприятелите, но също така и адекватно торене (както основно, така и допълнително внасяне на макро- и микроелементи), в зависимост от вегетационния стадий на културата и специфичната нужда от хранителни вещества.
Царевицата е чувствителна към условията на минералното хранене култура. Необходимо е минералните торове да се прилагат в оптимално количество и в точното време, за да се постигне висок добив и добро качество на зърното. Важен фактор е и срокът на внасянето им. Използването на балансирани торови формулации, уместното торене и листното подхранване на царевицата в стресови условия при растеж и развитие на културата, осигуряват висок добив зърно и подобрено качество на продукцията.
Портфолиото на ФМС включва листни торове, които отговарят на тези изисквания и които могат да бъдат използвани в технологична схема, в зависимост от вегетационния стадий на културата и/или нуждата ѝ от конкретен елемент: Мейз Екстра, Мултипъл и биостимулаторът Симакс.
МЕЙЗ ЕКСТРА съдържа фосфор, калий и цинк и е изключително ефективно средство за регулиране степента и скоростта на усвояване на фосфор, елемент, за който се смята, че има най-голяма мобилност в почви с ниско съдържание на хранителни вещества. Максимална ефективност се постига, когато се повиши наличието на калий и цинк, както в случая с помощта на Мейз Екстра, който се прилага при отглеждането на царевица в доза 150 – 200 мл/дка, когато културата има висока нужда от консумация на тези елементи.
Роля на микроелементите в състава на продукта:
Фосфор: Ускорява растежа на кореновата система на младите растения в дълбочина, което спомага за по-бързото формиране на здрава коренова система, бърз растеж и развитие. Има основна роля при формирането на добива.
Калий: Основен елемент за всички култури. Осигурява жизненост и устойчивост срещу болести и неблагоприятни климатични условия. Основно влияе върху качеството на добива.
Цинк: Участва в състава на ензима супероксид дисмутаза и увеличава устойчивостта на културата към болести.
МУЛТИПЪЛ е висококонцентрирана суспензия за листно подхранване на царевица с магнезий, манган, мед и цинк. Препоръчителната доза е 100 мл/дка, като продуктът може да се прилага по всяко време след фаза 3-ти лист на културата, когато растението е развило достатъчно листна маса, за да поеме добре работния разтвор при пръскане.
МУЛТИПЪЛ съдържа най-важните микроелементи за царевица под формата на разтворими органични и неорганични соли и осигурява бърз старт на царевицата.
СИМАКС – съдържа екстракт от морски водорасли Ascophyllum Nodosum, богат на хормони и други органични съединения, които стимулират растежа на културата и е формулиран заедно с редица макро- N, P, K и микрoелементи (B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn). Наличието на макро- и микроелементи в състава на продукта поддържа хранителния баланс на растенията, особено в моментите на интензивен растеж и висока консумация на хранителни вещества. Симакс съдържа и олигозахариди, които имат ролята за укрепване на имунната система и защита на растенията срещу патогенни атаки. Препоръчителната доза за царевица е 150 мл/дка и може да се прилага, като третирането може да започне от 2-4 листа на културата с повторение във фаза нарастване на стъблото. Следващи повторения са възможни в интервал 4 – 6 седмици, ако е необходимо.
Симакс ефективно помага, смекчавайки стреса от влиянието на абиотичните фактори върху растенията, като по този начин той се преодолява бързо и се подобрява производителността на културите:
• Стимулира развитието на кореновата система
• Подобрява усвояването на вода
• Стимулира растежа
• Подобрява pH зависимостта
• Подобрява устойчивостта при високи температурни разлики
• Подобрява устойчивостта на суша
• Преодолява се дехидратацията, причинена от вятър
• Повишава устойчивостта на воден недостиг
• Подобрява усвояването на хранителни вещества
Доверете се на продуктите на ФМС за постигане на чисти царевични полета и здрави и устойчиви растения.

Прочетена 849 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта