Старане™ Голд – еталон срещу лепка и поветица Избрана

Продуктът се справя отлично с прерасналите и трудни за контрол широколистни плевели при житни

С настоящата картина при житните култури се очаква борбата с плевелите при тях през тази пролет да бъде голямо предизвикателство за фермерите. Поради нормалната влага и относително топлите месеци октомври, ноември и декември 2020 г. доведе до масово поникване и продължителна вегетация от посевите с житни култури. Поради удължения период на вегетация през тези месеци плевелите също напреднаха в своето развитие, което предполага по-ранното приложение на хербициди напролет, за да се освободят културите от конкуренцията с плевелите.
Недобре развитите посеви също допринасят за бурното развитие на плевелите. При такива условия се очаква бързо и масово поникване на всички широколистни плевели, в т.ч. и така наречените “трудни за борба”, каквито са лепка, ефемерни видове като великденче, видове коприва, полска теменуга, врабчови чревца, самосевки от технологични слънчоглед и рапица и особено поветица, срещу която борбата е най-трудна поради малкото хербициди, които са ефективни. На фона на тези условия – силна конкуренция, бързо растящи и на много места прерастнали плевели, както и слаборазвита култура, изборът на хербицид е от основно значение, за да имаме 100% ефективност срещу всички налични широколистни плевели, вкл. и “трудните за борба”, както и 100% селективност за културата.
Като еталон за борба с всички широколистни плевели, в това число и най-трудните – ефемерни видове, самосевки от технологии хибриди слънчоглед и рапица, кореновоиздънкови, прераснала лепка (след 3-ти прешлен) и поветица, е Старане™ Голд. Той е вегетационен двукомпонентен хербицид, който е 100% селективен към пшеница, ръж, овес, ечемик, тритикале.
Старане™ Голд съдържа флорасулам и флуроксипир, притежаващи различен мехнизъм на действие, което допринася за високата ефективност срещу широколистните плевели. След третиране Старане™ Голд се абсорбира до един час и бързо се придвижва по цялото растение, което води до спиране на развитието на плевела. Ефектът е видим до няколко дни, когато се наблюдава хлороза и некроза на плевелите и пълно унищожение до 2-3 седмици в зависимост от климатичните условия.
Дозата на приложение е 180 мл/дка, а моментът на приложение е от 2-ри лист до изкласяване на културата, което красноречиво говори за високата селективност и гъвкавост на приложение на хербицида.
Предстои пререгистрация на Старане™ Голд в държавите от Южна зона в доза 150 мл/дка, която ще бъде факт през 2021 г., като тази доза е напълно достатъчна за постигане на същата ефикасност срещу плевелите.
След приложение на Старане™ Голд няма никакво ограничение за следващи култури в сеитбооборота. Това ще го превърне в правилния инструмент за справяне с проблемните плевели тази година.
Старане™ Голд може да се смесва с фунгициди и противожитни хербициди, инсектициди и листни торове, но след предварително направен тест за съвместимост.
Като практически предимства на Старане® Голд се открояват:
• Двойно системен с различен механизъм на действие на активните вещества
• Отличен контрол на кореновоиздънкови плевели – поветица, коприва
• Отличен контрол на широколистни плевели, включително трудни за контрол видове - лепка, ефемерни видове
• Много добър контрол на плевели с восъчен слой
• Контрол на самосевки от технологични слънчоглед и рапица, приложен в точния момент
• Без ограничение за следващи култури в сеитбооборота
• Може да се прилага от 2-ри лист до начало на изкласяване на житните култури (BBCH 45) – широк период и гъвкавост на приложение
• Може да се прилага при температура над 7°С.

НОВИТЕ ОПАКОВКИ НА CORTEVA AGRISCIENCE™

Уважаеми колеги земеделци,
Както вече, знаете от 1 юни 2019 г. на борсата за първи път се представи независимата компания Corteva agriscience™ с дейност в областта на земеделието, която включи в себе си активите на DuPont, DuPont Pioneer и Dow Chemical Company. Това сливане доведе до промяна на опаковките на продуктите за растителна защита. През селскостопанския сезон 2020 – 2021 г. ще откриете на пазара както продукти, брандирани с логата на DuPont и Dow Chemical Company, така вече същите продукти ще бъдат разпространявани и с нова опаковка.
Новата опаковка ще бъде млечнобяла със синя капачка, която ще бъде брандирана с логота на Corteva agriscience™.
Допълнителни въпроси:
– В какъв цвят ще бъде новата опаковка?
– Опаковката ще бъде млечнобяла.
– Ще се промени ли формата на опаковката?
– Не, формата на опаковките на определения продукт ще се запази.
– Материалът на опаковката ще бъде ли променен?
– Материалът на всички опаковки ще остан непроменен.
– В какъв цвят ще бъде капачката?
– Капачката ще бъде синя.
– Ще се промени ли формата на капачката?
– Не, формата на капачките на определния продукт ще се запази.
– Размерът на капачките ще бъде ли променен?
– Не, рамерът на капачките за определения продукт ще бъде еднакъв.

Прочетена 505 пъти Последно променена в Вторник, 16 Март 2021 09:22
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта