Мастър клас „Технология в житни култури“ Избрана

Компанията организира уебинар и проведе ценно онлайн обучение на земеделци за постигане на максимална ефективност от производството на пшеница

Агр. Петър Кръстев
Пандемията от Covid-19 наложи нови, надявам се, временни стандарти за общуване на компаниите, снабдяващи земеделците с препарати за растителна защита и други необходими за производството консумативи, със своите клиенти и партньори. В практиката се наложи формата на онлайн общуване чрез т. нар. виртуални срещи или уебинари.
Преди броени дни фирма Байер КропСайанс България проведе уебинар на тема Мастър клас „Технология в житни култури“ с участието на специален гост-лектор от Украйна – Влодимир Железков. Той беше представен от Жечо Мурзов – търговски директор на компанията, който откри виртуалната среща и приветства всички участници.
След интересната презентация на гост-лектора от Украйна специалистите от екипа на Байер разказаха и за опита в България по отношение на ключови продукти за 2021 година. Накрая на уебинара бяха представени и многобройните и доста атрактивни промоционални предложения на компанията за тази година.
Влодимир Железков е експерт по отглеждането на селскостопански култури в северната част на Украйна. Той е консултант на най-големите агрохолдинги в своята страна, като предлага експертизата си как да съкратят разходите си и да увеличат печалбата от производството. В Байер работи от 4 години, а в селското стопанство от 9. Отглеждал е повечето култури, които са перспективни в Украйна, – пшеница, ечемик, захарно цвекло, царевица, слънчоглед, рапица, соя, грах и др. Където и да е работил, украинецът винаги се е занимавал с отглеждането на пшеница. Интересът му към тази култура е нараствал с времето, тъй като специалистът е убеден, че нейният потенциал е висок, а реализирането й не е толкова лесна задача.
Влодимир Железков ръководи Мастър клас трета поредна година. Той сподели, че въпреки сложните климатични условия през 2020 година, в Украйна са успели да постигнат рекорд – 1000 кг/дка, благодарение на използването на методологията на Мастър клас „Пшеница“. Постижението е било с украински сорт, без поливане, при рационално използване на всички необходими технологии за отглеждане на културата. Експертът запозна нашите земеделски производители, участници в уебинара, с технологичните елементи на Мастър клас „Пшеница“, които ще ви представя конспективно.
Как е създадено обучението Мастър клас на Байер?
В него е събран световният опит на международни експерти, а също така и опитът от Украйна. Всичко е обобщено и разбито на технологични части, за да могат производителите максимално лесно да усвоят технологията какво и кога трябва да се направи. Обучението не съдържа универсално решение, което да се използва във всички ситуации, а по-скоро цели да научи земеделците да вземат рентабилни, точни и навременни решения за отглеждане на културата.
Този Мастер клас е подходящ за всякакъв клас стопанства, стремещи се да анализират всички етапи от отглеждането на пшеницата, за да подобрят ефективността на производството. Целта на обучението, провеждано от Байер КропСайанс, е да се демонстрира и анализира биологията на пшеницата, а също така да се изведат основните периоди за прилагане на технологията за отглеждане на пшеница и приоритизиране на усилията на производителите. Всичко това е необходимо, за да се разкрие и развие потенциалът на културата и да се постигне максимална доходност от производството на пшеница.
Обучението в Мастър клас „Пшеница“ включва четири сесии. Във всяка сесия експертите на Байер излагат темата, базирайки се на опита на развитите държави, а също така и на много световни специалисти. Освен това те споделят и собствения си опит, натрупан в страната и на полетата си, в случая Украйна.
На първия уебинар г-н Железков представи през участниците актуалните въпроси само на втората и четвъртата сесия, тъй като първата и третата са свързани с есенния сезон в отглеждането на пшеницата. С технологичните елементи от втора сесия, които експертът разясни подробно, ще ви запозная в отделен материал.

Прочетена 441 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта