Отлични, икономически изгодни решения от ФМС Избрана

Пълна защита и подхранване на житни култури и царевица

ФМС инвестира значителни средства и усилия всяка година, за да предложи на земеделските производители нови устойчиви решения в земеделието. Мотивирана от желание за нововъведения и откриване на нови активни вещества от химически и биологичен произход, компанията цели да осигури надеждна и качествена защита на културите. ФМС работи с отношение и ангажимент към земеделските производители, за да ги подпомогне да оптимизират своята производителност, устойчивост и рентабилност.
През 2021 г. ФМС Агро България предлага на земеделските производители няколко гъвкави, икономически изгодни предложения, които осигуряват отлична защита на полските култури.
FMC Alopecurus myosuroidesПакет Протект - Житни Култури. Пакетът съдържа четири продукта на компанията, които земеделските производители ще имат възможността да закупят на промоционална цена - Омнера® LQM - хербицид, фунгицидите от различни химични групи Херкулес™ 125 СК (триазол) и Бариба™ 250 СК (стробилурин), както и биостимулатора Симакс.
Това предложение предоставя едно разумно и икономически изгодно решение, както за безупречно справяне с плевелите и болестите, така и за подхранване и защита на житните култури.
Пакет Интейл Плюс е второ пакетно предложение на ФМС Агро България за контрол на важните житни и широколистни плевели при царевица. Той включва хербицидите Интейл™ (никосулфурон) и Бордър™ 480 СК (мезотрион), с включен прилепител Тренд® 90. Двата продукта са с допълващо се действие и осигуряват отличен контрол върху важни при царевицата плевели. Включеният прилепител благоприятства по-голямо количество работен разтвор да остане на повърхността на растението и да се абсорбира по-добре.
Чрез новите си предложения ФМС Агро България предлага на земеделските производители продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики, така че те да получават високи добиви и качествена продукция от културите, които отглеждат.
Друг основен и доказал се през последните години продукт, който ФМС Агро България ще предлага и през 2021 г., е хербицидът ФОКСТРОТ™ 69 ЕВ.
Фокстрот™ 69 EВ е най-продаваният противожитен хербицид на ФМС в страната, регистриран при пшеница и ечемик. Прилага се в доза – 100 м/дка. Доказано високоефективен, справя се отлично с основни житни плевели като див овес, лисича опашка, видове просо, кощрява, обикновена ветрушка и много други.
Фокстрот™ 69 EВ се поема от листата на третираните плевели и се транслоцира акропетално и базипетално, като потиска ензимите отговарящи за синтеза на мастни киселини в клетката.
Най-висока ефикасност се постига, когато продуктът се прилага на активно растящи плевели, които имат достатъчна биомаса за абсорбиране на феноксапроп-р-етил по време на приложението. Видими симптоми, като първи признаци на хлороза, последвана от некроза, започват да се наблюдават няколко дни след третирането. При чувствителните плевели растежът спира почти веднага след третирането, а пълното им загиване е в рамките на 10-30 дни.
ВИСОКА СЕЛЕКТИВНОСТ ЗА КУЛТУРАТА
FMC Apera spica ventiПредимството, което отличава Фокстрот™ 69 EВ от останалите противожитни хербициди на пазара като качество, е добавеният в него антидот – клоквинтоцет-мексил, който е ново поколение и гарантира отлична селективност за културите, като ги предпазва от хербициден стрес.
Чувствителността на житните култури към феноксапроп-П-етил е свързана със способността на растението да деактивира и разгражда хербицида до по-малко активни съединения. При пшеницата и особено при ечемика степента на разграждане е ниска, което може да доведе до увреждане на културите. Именно наличието на антидот във формулацията на Фокстрот™ 69 ЕВ гарантира отлично хербицидно действие, без опасност от фитотоксичност.
ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СЕЛЕКТИВНОСТТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИБАВЯНЕТО НА АНТИДОТ
FMC Avena sppАнтидотът, добавен към феноксапроп-п-етил, гарантира отлична селективност за културата във всички значими фази на приложение.
Антидотът, избран от ФМС при разработването на състава на Фокстрот™ 69 ЕВ, е клоквинтоцет-мексил. Това е антидот, който е добре известен и тестван в житните култури. Редица опити, проведени от ФМС, показват, че комбинацията от феноксапроп-р етил с клоквинтоцет-мексил води до много по-широка селективност за културата, отколкото при използването на други антидоти.
FMC Poa spp Видове метлицаСлед приложение на Фокстрот™ 69 ЕВ чувствителните плевели престават да растат от 1-3 дни. В рамките на 7-14 дни ефектът става видим, тъй като хлорозата става видима, а от 10-20 дни след третиране хлоротичната тъкан се превръща в некротична. В зависимост от климатичните условията плевелите загиват в рамките на 10-30 дни.
С решенията на ФМС земеделският производител избира качествени, оригинални продукти на отлична цена, като си гарантира пълен контрол на икономически важните плевели и болести, съчетан с оптимално подхранване на културата и подпомагането й, особено в случаи на неблагоприятни условия.

Прочетена 407 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта