САЩ ще легализират канабиса на федерално ниво

Новият законопроект за земеделието включва разпоредба за легализация на канабиса
Миналия месец американският сенат одобри законопроект за земеделието. Той съдържа разпоредба относно легализирането на отглеждането, преработката и продажбата на промишлен коноп. Законопроектът е подкрепен от 86 сенатори, 11 са против.
Поддръжниците на законопроекта казват, че легализирането на промишления коноп ще открие огромни икономически възможности за американските фермери. От коноп се произвеждат стотици продукти: семена, масло, протеини, влакно и много други. Но остарелите федерални правила на практика изключват възможността за отглеждане на промишлена "сестра" на марихуаната. По-рано всички тези продукти се внасяха от Канада и други страни. Декриминализирането на тази култура може да бележи началото на "Златна ера" за земеделските производители, тъй като ще им позволи да произвеждат коноп.
Според новия законопроект конопът ще бъде премахнат от федералния списък на контролираните вещества, което ще позволи продажбата му като селскостопански продукт.
Американската администрация по храните и лекарствата едновременно одобри първото лекарство на базата на пречистен канабидиол. Това лекарство ще се прилага по предписание. Предполага се, че канабидиолът ще бъде отстранен и от т.нар. "Федерален списък 1" на Администрацията по борба с наркотиците. Това ще позволи на фармацевтичната индустрия законно да продава лекарството в цялата страна.
Законопроектът, одобрен от Сената все още трябва да бъде обсъден в Конгреса. Ако дискусията бъде успешна законът ще бъде изпратен на президента Тръмп.
При обсъждане легализирането на марихуана винаги се припомня опитът на Нидерландия. Там на базата на тази култура се развива мощен бизнес.

Петър Кръстев

Прочетена 4586 пъти Последно променена в Петък, 03 Август 2018 12:07
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта