Новите трактори VALTRA G серия – всичко, което ви трябва! Избрана

Тракторите VALTRA са като Универсалното швейцарско ножче, но с поглед към земеделието. Напълно нова, 5-та генерация трактори от Финландия – тези машини са подходящи за всякакви операции във всички стопанства. Те осигуряват технологии от високия клас в по-ниските мощности.

Ася Василева

Не случайно мотото на водещия финландски бранд в тракторостроенето VALTRA е „Вашата работеща машина“. Тракторите с тази марка се създадени, за да отговорят на всички индивидуални нужди на всеки земеделец навсякъде по света, и да работят винаги и при всякакви условия – от суровия скандинавски климат до тропическите условия на Бразилия, например, и то при висок комфорт и ниски експлоатационни разходи.

Световната премиера на новата G серия на бранда се състоя буквално преди дни на специално онлайн събитие за журналисти, дилъри и фермери от цял свят. Това е първия модел, който производителя пуска от новата пета генерация трактори. Като мощност серия G се позиционира между сериите A и N. Тя е създадена на принципа на швейцарското ножче, и може да се оборудва заводски с всичко необходимо за нуждите на едно земеделско стопанство – с челен товарач, с клиентски опции от Unlimited студио на завода, с технология от Precision farming. Като гарантира отлични характеристики за работа на полето и за транспорт.

G серия е първа от петата генерация трактори на Valtra и е изцяло нова серия на конструкторите от Суолати, Финландия.Тракторите от тази серия са първите в диапазона 100145 к.с. които предлагат SmartTouch управление с контрол чрез терминал и възможност за прецизно земеделие. Така популярният SmartTouch подлакътник за управление вече е наличен за всички Valtra трактори вдиапазона на мощност 100–405 к.с. Valtra Connect telemetry е също стандарт при Versu моделите на G серия, докато мощната  load-sensing хидравлика е стандарт за моделите Active и Versu. Новата серия G е налична в четири нива на оборудване: Basic, Comfort, Technology и Technology Pro. Клиентите ще могат да поръчват техните финландски трактори серия G с опции от Unlimited Studio на завода.

118688957 300237047941376 1257831568531237844 n

“G серия е типичен универсален трактор за стопанството, който може да се ползва за работа с челен товарач, за пръскане, производство на фураж и отглеждане на зеленчуци, използвайки Smart farming технология. Работата с универсален трактор трябва да е лесна и безопасна при комфортни условия за работа, с мощна предна навесна система и хидравлика, при перфектна видимост. Като цяло, G серията е компактна, но достатъчно мощна” –каза Mikko Lehikoinen – вицепрезидент на Valtra и директор Продажби и маркетинг.

Новата Valtra G серия е лесна за употреба, сервиз и покупка. Тракторите са проектирани за прецизна работа с челен товарач и отправна точка за техния дизайн са били отличната видимост и комфорт. Всеки трактор може да се конфигурира според индивидуалните потребности, разходите могат да се прецизират, благодарение на финансови условия и сервизни договори.   Следпродажбените услуги на Valtra Connect, Care and Go правят използването на трактора предвидимо и лесно.  

Модерна и просторна кабина

G серия на Valtra притежава модерна и просторна кабина с 5,7 кв.м. остъклена площ, включваща 0,35 кв.м панорамен покрив. Окачаването на кабината допълнително подобрява комфорта, заедно с отопляеми огледала, климатик, ниско отопление и USB порт, които се предлагат в допълнителен блок.

Versu моделите със SmartTouch интерфейс имат достъп до същите функции на SmartFarming, както по-големите модели от N и T серии. Моделите Active също са налични с функция за автоматично водене и Precision farming, които могат да се активират чрез допълнителен SmartTouch терминал.

1 1

Тракторите от G серия предлагат изключителна видимост, добро разпределение на теглото, челен товарач интегриран към шасито, с функция Hydraulics assistant, която автоматично увеличава оборотите на двигателя, и функцията Live 3, която дава възможност да се ползват три различни функции на челния товарач.  

В допълнение към работата на полето машините от серия G са изключително подходящи и за горски дейности  – което винаги е било присъщо на Valtra тракторите. За горско стопанство G серия може да се оборудва с тесни калници, стоманен резервоар за гориво, поликарбонатни стъкла, горски тип гуми, два пулта за управление в двете посоки на движение и защита на кабината. Допълнителният пакет светлини осигурява четири работни светлини отпред и шест отзад, които се включват автоматично при заден вход, улеснявайки работата в тъмно.

Надеждна трансмисия за широк набор от дейности

G серията на VALTRA е с трансмисия Powershift с 24+24R в четири диапазона. Превключването от B към C диапазони е автоматизирано, което улеснява работата с трактора, правейки го дори по-лесен за опериране, особено при транспорт. Според традициятана Valtra ръчната спирачка е интегрирана в лоста за движение напред-назад, а водачът може да програмира настройките на трансмисията. Най-ниската работна скорост с бавни скорости (creeper) e 120 метра в час, което е идеално за култивиране на зеленчуци, например.

Versu моделите на Valtra могат да се управляват само с лоста за задвижване, а другите модели също не изискват често използване на педала на съединителя, благодарение на AutoTraction. Функцията Hill-hold задържа трактора неподвижен дори на стръмен терен, без да се използва спирачка.

HiTech моделите имат отворен център на хидравлика, която осигурява 100 литра в минута, докато Active и Versu са с load-sensing хидравлика със 110 литра в минута. Възможни са до 4 хидравлични двойки отпред и отзад, а при Versu моделите – с до 5 хидравлични двойки отзад и с до 4 двойки отпред.

Минималната мощност на повдигане на навесната система е 50 kN отзад и 30 kN на предната навесна система. Също е наличен и преден силоотводен вал.

Надежден и компактен AGCO Power двигател

Новата G серия се захранва от 4-цилиндров AGCO Power двигател. Компактният размер на двигателя позволява ниска височина на капака, което осигурява превъзходна видимост.  Двигателят отговаря на ниво на емисии Stage V, и без рециркулация на отработените газове.  

118670767 712073502998200 7878474257419016631 n
Всички модели предлагат boost вече и за работа на полето, когато се движи на B5 или по-висока скорост. Традиционната за  Valtra - Sigma Power boost е също налична за силоотводния вал.

G125 Eco е горивоспестяващ EcoPower модел – той позволява на водача да избира мощност или екорежим, което намалява оборотите на двигателя, като същевременно увеличава въртящия момент до 555 Нм.

Тракторите VALTRA в България се представляват от компания ЗЛАТЕКС. Компанията е водещ търговец на земеделска техника в България. Тя е известна както с това, че предлага у нас само най-доброто от световното машиностроене, така и с една от най-добре развитите търговски и сервизни мрежи в страната. Можете да бъдете сигурни, че най-много на 100 км от вашето стопанство има сервизен център на компанията, оборудван по всички световни стандарти!

Прочетена 1262 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта