John Deere: Тракторите на бъдещето ще са хибридни и големи Избрана

John Deere: Тракторите на бъдещето ще са хибридни и големи
 
Roberto “Joby” Javellana ралоти в завода на John Deere във Ватерлоо, щата Айова. Той е отговорен за големите трактори от сериите 7R, 8R и 9R. Неговият екип разработва план за следващите 20 години. Половината от времето си Joby прекарва в пътешествия по света, за да разбере по-добре от какво точно имат нужда фермерите.
002 306 IMG JobyJavellana1
Joby казва, че има стабилно търсене на трактори с мощност над 400 к.с., какъвто е топ-моделът  8400 R, въпреки че пазарът в този клас на мощност не е толкова голям. Но 8400 R се приема много добре, особено в Европа. 
 
Дългосрочните планове на John Deere 
Освен че разработва трактори,  Joby непрекъснато се интересува от това, какво се случва по света. И въпреки че работи в завода на  John Deere в америка, специалистът прекарва половината си време пътувайки из различни континенти, за да види какво се случва в земеделието там. Той използва тази информация, за да направи планове на разработките за бъдещето, винаги задавайки си въпроса - какво искат фермерите.
Joby е отговорен за разработките на концерна за следващите 20 години по отношение на тракторите. А плановете за близките 5 години вече са почти ясни.
 
Какво можем да очакваме от John Deere в близко бъдеще
John Deere работи върху 100% електрически трактор, наречен Sesame. Освен това, участва в проект, насочен към създаването на малки, автономни роботи. Joby казва, че се работи върху много и различни проекти, тъй като никой не може да е напълно сигурен накъде ще се насочи пазара в бъдеще. John Deere вече е представил успешно много електрически компоненти, особено в строителния сектор.
 
Коя идея е най-реалистична?
 
Според специалиста - хибридното задвижване. John Deere вече използва хибридно задвижване в популярния товарач i944K . В тази машина дизелов двигател задвижва хидравличната попмпа, както и 2 електрически генератора. Вероятно тази технология ще се използва в бъдеще при земеделските машини.
 
Ще станат ли тракторите по-големи?
 
Тракторите определено увеличават мощността на двигателите. Търесенето им е доказано с производството на съчленените  8400 R и 9620 R . Този тренд ще продължи. Както стандартните, така и верижно-съчленените трактори в бъдеще ще имат повече конски сили. Първо, поради факта, че инвентарът става все по-голям. Така че повече мощност е необходима. Фермерите искат да обработват повече декари със същия брой работници, и също така искат да свършат полските работи във възможно най-кратки срокове. Втората причина е, че работната скорост също се увеличава непрекъснато. И това също изисква много конски сили. Големите сеитбени комбинации изискват също и висока хидравлична мощ.
 
Каква роля играят технологиите на прецизното земеделие в създаването на машините?
 
Много е важно да се създаде инвентар, който да работи перфектно при тези високи работни скорости. Ние разполагаме със сеялката ExactEmerge , която засява с абсолютна прецизност при работна скорост от 16 км/ч. Нашите култиватори вече работят с тази скорост. Инвентарът става все по-важен и все по-умен. Хидравличните и електрическите операции ще бъдат изпълнявани автономно, а това осигурява още по-висока прецизност. Това се отнася и за тракторите, които остават източник на енергия.
 
Може ли да дадете конкретен пример за вашата работа?
Добър пример е увеличаването на размерите на резервоарите за горивото. Когато е точното време за сеитба или жътва, фермерите искат да работят, а не да спират, за да презареждат. Дизелът за 10 часа тежка работа не е достатъчен. Никой не иска да спира през нощта. Погледнете формата на нашите пластмасови резервоари - ние буквално използваме всеки ъгъл и отвор в шасито, за да съхраняваме горивото.
Ася Василева
 
На видеото
 
Заводът на  John Deere's във Waterloo
 
етикети:
Прочетена 4241 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта